Kış mevsiminin çetin yaşandığı ilçemiz Afşin’de iki günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar başlatıldı.

 

Afşin’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Kent merkezinde 10 santimetre olan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 40 santimetreyi buldu. Kapalı köy yollarının açılması için de İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri seferber oldu.

Mevsimin ilk kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolları, Afşin Kaymakamı Faik ARICAN’ın verdiği talimatla çalışmalara başlandı.

 

Verilen talimat üzerine hemen harekete geçen ilçe Özel idare müdürü Ömer Konak, emrinde bulunan iş makinalarını seferber ederek kapanan köy yollarını kar yağışı ve tipiye rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Çukurpınar Köyünde yapılan çalışmaları takip eden Kaymakam Arıcan; “Yağan karın temizlenmesi için oluşturduğumuz karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Oluşturulan ekipler gece ve gündüz demeden aralıksız çalışıyor. Öncelikle diyaliz hastaları, hastalar, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için çaba gösteriyoruz” dedi.