Meçhul Ölümde Kimlik Belirlendi

                Elbistan’da virana bir şekilde bulunan evin odun ve kerestelerini almak için başlayan yıkımı sırasında işçiler bir kadın cesedi ile karşılaştılar. Kadın cesedinin bir süre önce  kayıp olduğu ileri sürülen 59 yaşındaki Türkan Alkaya olduğu ortaya çıktı. Meçhul ölüm ile ilgili geniş çaplı soruşturmaya Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlanıldı.

                Elbistan’da Köprübaşı Mahallesi Ceyhan (Aşağı) Cami bitişiğinde virane halde bulunan ve kereste ve odunları için yıkıma başlanılan evden bir kadın cesedi çıktı. Virane evin odunu için yıkımın başında duran Abdulmuttalip Uğurlu, “Yıkım devam ederken odunları ve keresteleri toplarken toprak altında bir çuval içinde kadın cesedinin olduğunu fark ettim ve polise haber verdim” dedi.

                Olay yerine gelen polisler etrafı güvenlik şeridi ile çevirirken, olay yerinde araştırma ve incelemelerde bulundu. Torba içindeki kadın cesedinin bir süre önce kayıp olduğu ileri sürülen Türkan Alkaya olduğu yönünde araştırma yapılmasının ardından talihsiz kadının Türkan Alkaya olduğu belirlendi.

                Olay yerine gelen itfaiye ve ambulans ekiplerinin yardımı ile yıkık enden çıkarılan kadın cesedi, otopsi için Elbistan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı olayı çok yönlü olarak soruşturmaya başladı. Bu arada olayın bir cinayet olabileceği yönündeki şüpheler üzerine bölgede uzun bir süre alkol, uyuşturucu ve tiner içen kişiler üzerinde yoğunluk kazandı. Şüpheli ölüm üzerine geniş kapsamlı araştırmaya cinayet masası ekipleri başladı.