Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KAMEK tarafından açılan Yazarlık Atölyesi Kursu’nun ikinci dönem kursiyerleri eğitimlerini tamamlayarak kendileri için düzenlenen belge töreni ve şiir dinletisi programında kendi yazdıkları şiirlerini okudular ve dinleyicilerden tam puan aldılar.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen şiir dinletisi ve belge törenine şair, yazar, akademisyen ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Yazarlık Eğitimi Kursunun eğitmeni eğitimci/yazar Ramazan Avcı, kurs boyunca verilen eğitim hakkında bilgi verdiği açış konuşmasında yazma çalışmalarına rehberlik edecek, yazma eyleminde bulunan kişilerle bir araya gelip çalışmalarını paylaşacak, yazı tekniği hakkında bilgi alabilecek, yazma yeteneğini geliştirecek bir mekân ihtiyacının bu kursla giderildiğini belirterek “Karanlıkları deviren en mükemmel silah olan kalemlerin sayısını artırarak medenî bir toplumun inşasına zemin hazırlamak için yapılan her türlü çalışma geleceğe yatırımdır ve takdire değerdir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini Yazarlık Atölyesi Kursunu açarak şair ve yazarlar kenti Kahramanmaraş’ın kültürel ufkuna yaptıkları katkıdan dolayı şahsım ve kursiyerlerimiz adına teşekkür ediyorum. ” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş da, programda yaptığı konuşmasında İkincisi gerçekleştirilen Yazarlık Atölyesi Kursunun başarıyla tamamlanmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin “Büyükşehir her yerde” ilkesi ve kararlılığıyla ilin her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vermek için olağanüstü bir çalışma içerisinde bulunduğunu, bu gün ikinci dönemini tamamlayan Yazarlık Atölyesi Kursunun düzenlenmesiyle belediyemizin şehrimizin yazar/şair damarını beslemek adına önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini, bunun düzenlenen şiir akşamı programıyla daha iyi anlaşıldığını belirtti. Şiir dinletisi programının, bu eğitimin meyveleri olduğunu, şair adaylarının görücüye çıkması adına da heyecanı yüksek bir sınav özelliği taşıdığını ifade etti.

Şair ve yazar Mustafa Okumuş ve Sıddık Elbistanlı da, böyle bir kursu ve etkinliği gerçekleştirmesinden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini kutladıklarını, bu kurs ve etkinliğin Kahramanmaraş’ın kültürel ve sanatsal kimliğine önemli katkı sağlayacağına olan inançlarının tam olduğunu belirttiler.

Programın ilk bölümünde kursiyer öğrencilerin yazmış oldukları ve kendilerinin seslendirdikleri şiirler büyük beğeniyle dinlendi.

Programın ikinci bölümünde, yazarlık atölyesi kursu eğitmeni Ramazan Avcı tarafından şair adaylarına ilham kaynağı olan usta şairleri anmak üzere Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Şehriyâr, Bahaettin Karakoç, Sezai Karakoç, Yavuz Bülent Bakiler gibi usta şairlerin şiirlerinden oluşan şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Program, belge almaya hak kazanan kursiyerlere KSÜ Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadi Gedik, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürleri Mustafa Tuncer Okumuş, Yaşar Kaymak; şair/yazar Mustafa Okumuş, şair/yazar Sıddık Elbistanlı ve Ramazan Avcı tarafından belgelerinin verilmesiyle sona erdi.