TAQA Türkiye temsilcisi Tom Teerlynck ve Türkiye direktörü Özgür Ülgin Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti.

 

Afşin-Elbistan Bölgesinde Linyit Kömürü Madenciliği ve Elektrik Üretimi Alanında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Emirliği Ulusal Enerji Şirketi TAQA şirketinin bölgedeki çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda TAQA Türkiye Temsilcisi Tom Teerlynck ve TAQA Türkiye Direktörü Özgür Ülgin, 25 Mart 2013 Pazartesi günü Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret ederek proje ile ilgili yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Vali Şükrü Kocatepe ziyarette yaptığı açıklamada, 3 Ocak’ta iki ülke Enerji Bakanları arasında imzalanan protokolde Türkiye’nin en geniş kömür havzasının olduğu Afşin-Elbistan bölgesinde yapılması düşünülen büyük enerji projeleri ve termik santrallerle ilgili olarak TAQA şirketinin taraf olarak imzada bulunduğunu hatırlatarak Valilik görev alanı çerçevesinde yapılacak çalışmalara her türlü desteğin verileceğini söyledi.

TAQA Türkiye Temsilcisi Tom Teerlynck ise Afşin-Elbistan Bölgesinde Linyit Kömürü Madenciliği ve Elektrik Üretimi Alanında İşbirliğine Dair Hükümetler arası Anlaşma’yla havzada işletme kurulumu döneminde yaklaşık 12 bin kişinin istihdam edileceğini ve işletme döneminde ise yan sanayi hariç yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını söyledi.

Ziyaret proje çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerle son buldu.