Kahramanmaraş valisi Mustafa Hakan Güvençer, 03 Kasım 2015 Salı günü Şeyh Adil Mahallesindeki Germenicia Sit Alanı içerisindeki mozaiklerde incelemelerde bulundu.

Vali Güvençer’e mozaikler hakkında bilgiler veren Arkeolog Safinaz Akbaş, 146 hektarlık Germenicia Sit Alanı içerisinde 2015 yılında 3 arkeolog ile yapılan kazı çalışmalarında Şeyh Adil Mahallesinde 3 ana panodan oluşan 130 metrekarelik taban mozaiğine ulaşıldığını ve bu eserlerin MS. 4.- 5. yüzyıla ait bir Kilise olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Arkeolog Akbaş, yeni kamulaştırmaların ardından ada bazında kazı çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Vali Güvençer’e incelemelerinde, Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Semih Gemci, Müze Müdürü Ahmet Denizhaoğlulları ve Arkeolog Safinaz Akbaş eşlik etti.

Daha sonra Kahramanmaraş Müze Müdürlüğüne geçen Vali Güvençer, Müze Müdürü Ahmet Denizhanoğlu’ndan Germenicia Antik Kentinde devam eden kazı çalışmaları ve daha önce bulunan eserler hakkında detaylı bilgiler aldı.