Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN)  Kahramanmaraş şubesi tarafından düzenlenen yemekli dayanışma toplantısına yoğun bir katılım gerçekleşirken, Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN)   Genel Başkanı Ümit Demirel, Çevre İlerin İl Başkanları ve sendikanın Kahramanmaraş üyeleri katıldı.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Program saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı İle başladı. TEÇ-SEN Yönetim Kurulu üyesi Duran Ceren kısa bir teşekkür konuşmasından sonra Kahramanmaraş TEÇ-SEN İl Başkanı Canan Nacar’ı açılış konuşmasına davet etti. Nacarın konuşmasından sonra TEC-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel konferansına başladı.

Demirel, ülkemizde cereyan eden terör saldırıları ve bu saldırılar sonucunda şehit düşenlere Allahtan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Ülkemizde farklı düşüncede ki insanlarla birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamayı maalesef başaramadık diyerek ülkeyi yönetenlere sitem de bulundu ve sendika ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

“Hepimiz bundan önce öğretmen sendikalarına üyeydik. Biz bu sendikaların içerisinde eylemlere katılıyorduk, alanlara iniyorduk, pankart kaldırıp, slogan atıyorduk. Bu öğretmen sendikalarının içerisinde biz genel olarak aktiftik, alanlarda hep ön saftaydık. O pankartlarda ‘ek ders ücretimiz artırılsın’, ‘eğitim-öğretim ödeneğimiz artırılsın’ yazıyordu. Alanlarda, eylemlerdeydik, gazı, jopu biz yiyorduk, pankartları biz kaldırıyor, sloganı biz atıyorduk ama hiçbir zaman eğitim çalışanlarının sorunlarını ele almadılar, çözüm üretmeye kalkmadılar. Tüm Eğitim Çalışanlarının kurulma sebeplerinden bir tanesi bu hor görüşlülük, bu dışlanmışlık ve üvey evlat gibi görülmemizdi. Bu sendikaların hepsi de maalesef siyasetin emir eri haline gelmişlerdir. Mevcut öğretmen sendikalarının bir partinin peşine takılmış, siyasallaşmış bir noktada olduğunu öne süren Demirel, “Sendikalar siyasetin emrinde değil, siyaset sendikaların emrinde olmalıdır. İş maalesef Türkiye’de tam tersindedir. Siyaset sendikaların değil, sendikalar siyasetin emrindedir. İşte bu nedenle kamu çalışanlarının sorunları çözülememektedir” dedi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel son Olarak açıklamasında; “TEÇ-SEN’in kurumsal kimliğini iyi bilmek gerekiyor. TEÇ-SEN bünyesinde hiçbir zaman siyaseti barındırmayacak, sadece eğitim çalışanların sorunlarıyla ilgilenecek. Kuruluş ve kurulumu bu amacı taşıyor. Çünkü bu sendika Türkiye’nin tek ve en etkili sendikasıdır. TEÇ-SEN’den önce eğitim çalışanlarına reva görülen baskıları, yıldırmaları hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bazı çalışma ofislerimizde eğitim çalışanlarına yapılan haksızlığı hep şu şekilde dile getirirdik. Sadece falancıya yanlışlık yapıldı, filancıya yanlışlık yapıldı, diyorduk. Ama hep çalıştığımız ofiste, çalıştığımız arkadaşlarımıza söyleyebiliyorduk. Yani koridorlara çıkamıyor, Milli Eğitim Müdürüne, Şube Müdürüne ver yansın edemiyorduk. Yıllarca bizim eğitim çalışanı olarak üye olduğumuz, dertlerimizi, sorunlarımızı bilim, çözüm üretmesi gereken sendikalar ise yine aynı zihniyetin ürünü oldu.” dedi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Eğitim Çalışanlarının problemleri çözecek tek sendikanın TEÇ-SEN olduğuna dikkat çeken Demirel “Sendikamız şimdi daha çok güçlü, masaya yumruğumuzu vuracek güçteyiz. Diğer sendikaların tranfer oyunlarına kanmayın, sendikanıza sahip çıkın” diyerek üyelerinden pazartesinden itibaren birer tane daha üye kazandırma sözü aldı.

TEÇ-SEN Kahramanmaraş İl Temsilcisi Canan Nacar’da yaptığı kısa açıklamada; “Eğitim Çalışanları birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiği zaman haklı talepleri karşılanacaktır. Bu kutlu mücadeleden bireysel hırsları yüzünden kaçanlar kaybetmeye mahkûmdurlar. TEÇ-SEN bu mücadeleye siz olsanız da olmasınız da devam edecektir. Haklarımız yarın teker teker alındığında bize birileri siz bu işin neresindeydiniz diye sorduğunuzda göğsümüz kabara kabara ” içindeydik ” diyebileceğiz.” dedi.