Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-Gençlik Değişimi Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer görülen ve BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından uygulanan “Sosyal Medyadaki Gençlik” isimli başarıyla sona erdi.

14 Ekim 2017 tarihinde başlayan proje kapsamında Türkiye, Makedonya ve Slovakya’dan toplam 24 gencin katılımıyla 25 Ekim 2017 tarihinde sona erdi.

10 gün süren proje faaliyeti boyunca katılımcılar sosyal medya konusunda eğitim aldılar. Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret eden katılımcılar bu mekanlar hakkında ve gençlik konusunda bilgi toplayıp, fotoğraf ve video çektiler. Gençler facebook’ta sayfa ve grup oluşturarak gözlemlerini, çektikleri fotoğrafları ve videoları sosyal medyada paylaştılar. Faaliyet çerçevesinde her ülke kendi kültür gecesini düzenledi. Katılımcılar aynı zamanda Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini görme imkanı da buldular.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Bölümü ve Gazetecilik Bölümü öğretmenleri tarafından sosyal medyada halkla ilişkilerin yeri ve önemi, gazetecilikte ve haber metni yazımında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar konusunda katılımcı gençlere yönelik bilgilendirme yapıldı. Sektörel ziyaret faaliyeti kapsamında ise gençler, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren önemli basın kuruluşlarını ziyaret ederek buralarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindiler. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin katkılarıyla katılımcı gençler, Doç Dr. Mehmet TEKEREK’in yönetiminde üniversite öğrencileri ile faaliyet kapsamında edindikleri bilgi ve tecrübeleri paylaştıkları bir seminer faaliyeti düzenlediler.

Proje faaliyetinin son gününde BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği’nde yapılan değerlendirme toplantısında, katılımcı gençler Kahramanmaraş’a geldikleri, farklı kültürleri tanıdıkları, sosyal medya yönetimi konusunda önemli bilgi ve tecrübeler edindikleri ve Türk misafirperverliğini gördükleri için çok memnun olduklarını dile getirdiler. Faaliyet sonunda projenin uygulanmasında aktif rol alan gençlere Youthpass sertifikası düzenlendi.

Proje çalışmalarını proje hakkında detaylı bilgi, www.bilsek.biz adresinden ve katılımcı gençler tarafından oluşturulan Youth in Social Media isimli facebook sayfasından takip edilebilmektedir.