Kahramanmaraş – Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ‘SODES’LE BİR MESLEĞİM VAR PRJOESİ’  sertifika ve kapanış töreni 03 Haziran 2016 Cuma günü saat 10.30 ‘da Suzan ve Abduhakim Bilgili Halk Eğitim merkezinde düzenlendi.

Bu proje ile ilimizde ve ilçemizde işsiz ve mesleği olmayan kardeşlerimizin meslek sahibi olmalarını ve istihdam edilmelerine destek sağlandı.

Bu amaçla Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezinda 4-6 yaş çocuk eğitimi ve etkinlikleri kursundan 93 kursiyer, Kuaför, Cilt bakımı ve Epilasyon kursundan 20 bayan kursiyer, 125 Yıl Özel Eğitim Merkezinde ahşap işi oymacılığı kursundan 9 engelli kursiyer, Ertuğrul Gazi Görme Engelli Orta Okulunda açılan bilgisayar işletmenliği kursundan 10 görme engelli kursiyer başarılı olmuştur. Kurslar 15 Mayıs 2016 tarihine sona ermiştir. Toplamda 132 kursiyer başarılı olmuştur. 125 Yıl Özel Eğitim Merkezinde ahşap işi oymacılığı kursunda hazırlanan el işi ürünler giriş salonunda sergilenmiştir.

Kursiyerlere Onikişubat Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından kitap paketi hediye edilmiştir.

 Sertifika ve kapanış törenine Vali Yardımcısı Dr.Erkan BULGAN, Kahramanmaraş Milli Eğitim Şube Müdürleri  Ali TİYEK ve Ali KARAKÖSE, Kahramanmaraş Valiliği SODES Proje  Koordinasyon birimi yetkilileri, Kursiyerler, okul yöneticileri, kurs eğiticileri, Proje koordinatörleri   katılmışlardır.