Hakkari’de askeri üs bölgesinde Cuma günü patlama oldu. Hakkâri’nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar köyündeki Süngü Tepe üs bölgesindeki karakolda arızalı mühimmatın patlaması sonucu yaralanan askerler, patlama bölgesinde helikopterle Yüksekova ve Hakkari’ye getirildi.

Kahramanmaraşlı Mehmet Kaşık (25) patlamada şehit oldu. Onikişubat ilçesi Karacaoğlan Mahallesinde ikamet eden baba Cafer Kaşık ve anne Meryem Kaşık’a acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Anne ve babası, aldıkları haberle yasa boğuldu. Eve Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan şehidin yakınları da eve akın etti. Şehit Mehmet Kaşık ‘ın bekâr olduğu öğrenildi.

Van’da düzenlenen resmi törenin ardından Kahramanmaraş’a getirilen Mehmet Kaşık’ın naaşı, ilk olarak baba ocağına götürüldü. Ardından şehidin naaşı cenaze töreni için Ulucami’ye getirildi. Öğle namazının ardından düzenlenen tören, şehidin, özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Törende şehidin yakınları ayakta durmakta zorluk çekti. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Kaşık’ın naaşı, Köseli Mahallesi Âşıklar Mezarlığında toprağa verildi.

 

Cenazeye şehidin yakınları ve Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal, Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, askeri personeller ve binlerce vatandaş katıldı.

HABER-FOTO: MERT POLAT