Şırnak’ın Uludere ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Tankçı Çavuş Ahmet Suna’nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehit Suna’nın en küçük kardeşi olan 14 yaşındaki Mehmet Suna Şehit abisinin tankçı beresini takarak asker selamı ile uğurladı.

Şehit Ahmet Suna’nın naaşı,helallik almak üzere Türkoğlu İlçesine bağlı Cumhuriyet mahallesindeki, baba ocağına getirildi. Burada tekbirlerle karşılanan şehidin naaşı oturduğu evin önüne getirildiğinde anne Ergüzel, ,baba Ali Suna ve kardeşleri Mehmet ve İbrahim, Esma Nur Suna yanındakilerin desteği ile güçlükle ayakta durabildi. 14 yaşındaki Mehmet suna şehit Ağabeyinin tankçı beresini takarak asker selamı verip abisin tabutuna sarılarak gözyaşları döktü.

Şehit annesi 46 yaşındaki Ergüzel ve 41 yaşındaki babası Ali Suna  , ” Ahmetʹim ağlamayacağım oğlum. Kimseyi sevindirmeyeceğim kuzum, kimse ağlamasın sakın, kuzum benim gözümün nuru Ahmet’im Bir tanem, Bizleri bırakıp nereye gidiyorsun daha sana düğün yapacaktım oğlum benim, vatan sağolsun oğlum vatan için şehit oldun kuzum dimdik ayaktayız oğlum, Kimseyi sevindirmeyin. Ben dayanıyorum siz de dayanın” diye uyardı . Şehidin bazı yakınları fenalık geçirirken, helalliğin ardından şehidin naaşı, askeri kortej eşliğinde tören yapılacak Türkoğlu Asri Mezarlığına getirildi.

DÜŞMANLARI SEVİNDİRMEDİLER

Türkoğlu Asri Mezarlığında yapılan Cenaze töreninde, şehit babası Ali, annesi Ergüzel ile kardeşleri metanetini korudu, gözyaşlarına hakim oldu ve düşmanı sevindirmedi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kılınan cenaze namazının ardından Şehit Ahmet Suna’nın naaşı, Türkoğlu Mezarlığında toprağa verildi.

Törene, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, 5. Zıhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin 14 yaşındaki kardeşi Mehmet Suna ise, ağabeyini tankçı beresiyle uğurlandı.

İsmail Bozdoğan