On bir ayın sultanı Ramazan’ın dolu dolu etkinliklerle yaşandığı Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, bu kez ‘’sema gösterisi’’ vardı. Mevlana’nın şehri Konya’dan gelen semazenler, izlenmeye değer gösterileriyle büyük hayranlık uyandırdılar.

Piazza’nın giriş katında gerçekleştirilen etkinlik, gösteri alanının yanı sıra alışveriş merkezinin tüm katlarından binlerce kişi tarafından izlendi. ‘’Gel ne olursan ol yine gel’’ diyerek, insanlık alemini kucaklayan Mevlana ile özdeşleyen gösteride,  her hareketleri, hatta giysileri bile ayrı bir anlam ifade eden semazenler başarılı figürleriyle bol bol alkışlandılar.

Üzerlerinde ‘’tennure’’ diye tabir edilen kıyafetleri, siyah hırkaları, başlarındaki ‘’sikke’’leri ile dengelerini hiç bozmadan ayak baş parmaklarının üzerinde dönen semazenler tüm  dikkatleri üzerlerine çektiler.

Önce ölümü, daha sonra tekrar doğmayı anlatan semalarıyla hayranlık uyandıran 10 kişilik semazenlerin gösterilerinin yanı sıra bu gösteriyle bütünleşen fondaki canlı müzik de izleyenlerin adeta ruhunu dinlendirdi.