Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Millî Eğitim müdürlüğü tarafından 05 Aralık 201 tarih ve 29553 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı özel motorlu taşıt sürücüleri kursu yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik doğrultusunda 02 Nisan 2016 Cumartesi ve 03 Nisan 2016 tarihlerinde direksiyon  yapıldı.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesinde halk dilinde ehliyet sınavı olarak tabir edilen Motorlu Taşıt Sürücü Sınavının (MTSAS)  yazılısından 70 puan üzerinde alıp sınavı kazanan sürücü adayları için 02 Nisan 2016 Cumartesi günü direksiyon sınavı yapımına başlandı. Sınava 03 Nisan 2016 Pazar günüde devam edildi.

MTSA sınavında görevli öğretmenler sınav bölgesinde ki Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTAL toplantı salonunda hazır bulundular ve Onikişubat İlçesinde sınavı gerçekleştirecek Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri sınavı gerçekleştirecek öğretmenlere, direksiyon sınavının sağlıklı bir şekilde yapılması adına sınav yapılacak güzergâh ve sınavda dikkat edilecek en son kurallar konusunda sunu eşliğinde bilgi verdi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Sınavda sabahleyin başkan olarak görev alan kişi öğleden sonraki bölümde üye olarak, üye olan kişi ise başkan olarak göreve devam etti. Her aday için 35 dakikalık zaman tanındı ve gün boyunca her komisyon 6+6 (12) sürücü adayı sınava tabii tuttu.

Sınavın aksaksız ve sağlıklı olması adına İl Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri başkanı Fevzi Küçükbaşta olmak üzere, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi ve Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve şube müdürleri, maarif müfettişleri denetimlerini sürdürdüler. Sınav sonunda, sınav evrakları Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu bir komisyon tarafından incelenerek teslim alındı.