Cumhuriyet Dönemi Türk halk şiirinin en büyük şairlerinden biri olan, “Mihriban”ın şairi Abdurrahim Karakoç, KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen konser ve şiir dinletisiyle anıldı.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda kalabalık bir dinleyicinin katılımıyla gerçekleştirilen konseri, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda Abdurrahim Karakoç hayranı dinledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, yaptığı açış konuşmasında bu yıl ilk kez öğrenci almaya başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nün ilk konserini Abdurrahim Karakoç anısına gerçekleştirdiklerini söyledi. Abdurrahim Karakoç’un ülkemizin yetiştirdiği büyük bir şair olduğunu belirten Dekan Özkarcı, onu yetişen nesillere tanıtmak bizlerin borcudur dedi ve Abdurrahim Karakoç’tan bazı dörtlükler okudu.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitimci-Yazar Ramazan Avcı tarafından hazırlanan Abdurrahim Karakoç’un hayatını anlatan biyografi sunusu gösterimi gerçekleştirildi.
Öğretim görevlisi Alper Şakalar’ın yönetiminde KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrenci korosu, Abdurrahim Karakoç’un şiirlerinden bestelenen dokuz türküyü seslendirdi. İlki gerçekleştirilen konserde koro dinleyenlerden büyük beğeni aldı.

Programda eğitimci-yazar Ramazan Avcı, Abdurrahim Karakoç’un şiirlerinden oluşan şiir dinletisi gerçekleştirdi. Karakoç’la yaşadıkları hatıraları paylaşarak onun sanatçı kişiliğini anlatan Avcı, “Hicivleriyle yanlışı göstermiş, koçaklama türündeki şiirleriyle gençlere ilham kaynağı olmuş, coşkun bir lirizmle kaleme aldığı şiirleriyle Anadolu insanının saf ve samimi sevgisini terennüm etmiş, halk şiiri geleneğine zenginlik katarak, heceyi doruğa taşımış olan Türkçenin bu büyük ustası, Türkçe var olduğu sürece dillerde ve gönüllerde yaşayacaktır.” dedi.

Konser programının ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can; Ramazan Avcı’ya ve öğretim görevlisi, koro şefi Alper Şakalar’a programa sundukları katkıdan dolayı teşekkür hediyesi takdim etti.