Fedakarlık, sevgi, sabır ve güzelliğin manası “ANNE”

Bir günlük hatırlamalar gönül almaktan öte başka bir anlam ifade etmez. Hayatının bütününde anne ve babasına nezaket gösteren bir insan, her gününü ihya etmiş demektir. Dinimiz, her günün anneler günü olmasını ister.

İslam dininde anne, çok muhterem ve yücedir. İslam’ın verdiği yüksek mevkii hiçbir sistem anneye verememiştir “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadis-i şerifiyle anne başka hiçbir sistemde bu kadar büyümemiştir. İslam dini onların kıymetini bir güne sıkıştırmamıştır. Anneler her gün gönüllerde açan bir çiçek gibidir. Annelerin kıymeti bir günde anlaşılamaz.

3 kıtaya hükmetmiş cihan imparatorluğu olan Osmanlı devletinin temellerinin atılmasında büyük rol gösteren hayme hatun da bir anadır .Temelleri sağlam bir imparatorluk olmasının başlıca sebebleri arasında anaya olan saygı ve sevgi yer alır . Öyle ki ecdadımız anaya böylesine hürmet ediyor her günü onların günüymüş gibi yaşayarak onları el üstünde tutuyor sözlerini asla yabana atmıyorlardı..

Geçmişimiz bizi yolumuzdan alıkoymayacak bir biçimde şimdiye bağlar, geleceğe doğru bir medeniyet köprüsü kurar ..

Tarihi ile barışık kendi Medeniyet değerlerinden haberdar olan biz gençlerin bu fedakarlık timsali analarımıza olan sevgi ve muhabbetimizi bir güne sığdırmanın doğru olmadığı düşüncesi içerisindeyiz ..

Medeniyet Gençliği olarak fedakarlık, sevgi, sabır ve güzelliğin manası olan annelerimize yalnızca bir gün değil tüm günleri onların hak ettikleri şekilde yaşatmak ve yaşamak temennisiyle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutlarız ..