Orta Oyunu ile ‘’zaman tüneli’’nde yolculuk

Türk Halk Tiyatrosu’nun en önemli ve unutulmaz örneklerinden olan ‘’Orta  Oyunu’’ ve bu oyunun ana karakterleri Kavuklu ve Pişekar, ‘’zaman tüneli’’nden çıkıp, Kahramanmaraş Piazza  Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin ziyaretçileriyle buluştu.

Kent ekonomisine katkı sunmanın yanı sıra, düzenlediği aktivitelerle de bölgenin çekim merkezi olan Piazza’da, Ramazan’a özel hazırlanan program tüm hızıyla devam ediyor.

Halkın yoğun ilgisini gören etkinlikler kapsamında, iftar öncesi ve sonrasında fasıl dinletisinden orta oyununa kadar birçok aktivite Hamur Organizasyon’un başarılı ekibi tarafından sunuluyor.

‘’Nerede o eski Ramazanlar’’ diyenlerin düşüncelerine tercüman olan Piazza’da bu kez geçmişten günümüze gösteri sanatlarının en belirgin örneği olan ‘’Orta Oyunu’’ vardı. Oyunun ana karakterleri Kavuklu ve Pişekâr, Piazza’nın terasında kurulan platformdaki gösterileri sırasında izleyenleri adeta gülmekten kırıp geçirdiler.

Dobra ve patavatsız tavrının yanı sıra yalandan uzak karakteriyle dikkati çeken Kavuklu ile herkesin nabzına göre şerbet vermesini bilen, içten pazarlıklı, arabulucu, ölçülü, ağırbaşlı, her kalıba girebilen, işine gelince dilini tutmasını bilen, esnek bir kişiliğe sahip  olan Pişaker’in aralarında geçen konuşmalar, 7’den 70’e tüm AVM ziyaretçileri tarafından ilgiyle izlendi.

Maskot karakterler Aşuk ile Maşuk ise özellikle AVM’nin minik ziyaretçilerinin ilgi odağı olurken, fasıl dinletisi Ramazan’a ayrı bir anlam katıyor.