Sofraların vazgeçilmezi olan ekmekten katkı maddeleri çıkartılarak daha tabii hale getiriliyor.

Geçen yıl Ocak ayında yayımlanan “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” ile ekmekteki kepek oranı artırıldı.

2 Nisan 2013’ te yenilenen “Buğday Unu Tebliği” ile ekmeklik unlarda; max.0,65 olan kül oranının 0,7 – 0,8 oranında olması istenilerek ve“Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği”nde yapılan değişiklikle kül oranı artırılarak ekmeğin “Ekmeklik Buğday Unu”ndan yapılması zorunluluğu getirildi.

Ayrıca 30.06.2013 tarihinde yayımlanan “Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği” 1 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe girerek ekmekte kullanılan katkı maddeleri kaldırıldı.

Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Gıda Mühendisi Sebihat Dedeoğlu; “Kahramanmaraş Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası olarak 8 Temmuz’dan itibaren katkısız ekmek üretimine başlıyoruz. Kahramanmaraş halkı bugüne kadar alışmış olduğu kabarmış ekmekleri göremeyecek, artık ekmeğin görünümü ve lezzeti değişecek. Daha küçük görünümlü çıkacak olan ekmekler daha sağlıklı olacak.

Ekmekteki değişim sadece katkı maddesi ile sınırlı olmayıp, ekmeğin satışına da önemli düzenlemeler geliyor. Satış noktasına ulaşımından sunumuna kadar getirilen bir çok yenilikle, ekmekler bundan sonra tüketiciye daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda sunulacak.

Bizlerde Kahramanmaraş Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası olarak uygulamalarda öncü olmaya devam edeceğiz” dedi.