Kahramanmaraş’ta, Adana yolu 10.kilometrede faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında yangın çıktı.

Kahramanmaraş’ta, Adana yolu 10.kilometrede faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında yangın çıktı.
Kahramanmaraş’ta, Adana yolu 10. kilometrede faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Saatlerce süren yangın, kontrol altına alındı.
Saat 12.30 sıralarında başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Yangına Kahramanmaraş itfaiye ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildi. Araçların hareket alanının dar olmasından dolayı müdahalede hayli zorlanıldı. Akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangının, bitişikteki kumaş deposuna sıçraması engellendi. Fabrikadaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangının, boyanan kumaşları kurutan makineden çıktığı sanılıyor.
İşçiler, yangın sırasında kumaş balyalarını dışarıya çıkarmaya çalıştı. Yangına müdahale eden itfaiye erleri ve işçilerden bazıları dumandan etkilendi.
Fabrika sahibi Yusuf Akarca, kenarda yangının söndürülmesini beklerken şunları söyledi: “Yangın söndürmeleri devam ediyor. Sayın valim olsun, emniyet müdürüm, itfaiye müdürlerim hepsi sağ olsunlar elinden gelen gayreti sarf ettiler. Ediyorlar da. Hatta yukarıdan söndürmek için helikopter istediler. O da gelip müdahalede bulunacak. Yani inşallah sönmüştür yani ateş biraz daha görünmez oldu değil mi sayın müdürüm? Tabi yanan yandı, giden gitti de kalan sağlar bizim derler ya kalana bakacağız inşallah.”