Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı beldesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında sabah saatlerinde yangın çıktı.

7:30 sıralarında fabrikanın depo bölümünde çıkan yangına enerji nakil hattından kopan elektrik telinin neden olduğu belirlendi.Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, alevlere 23 arazöz, 60 itfaiye eri ve 15 iş makinesiyle müdahalede bulundu.

Vali Şükrü Kocatepe, “İş adamımızın Kılılı’daki tekstil fabrikasında sabah saatlerinde bir yangın meydana geldi. İtfaiyelerimiz tüm imkanlarıyla müdahalede bulunuyor. Arkadaşlarımız yangının yandaki depoya sirayet etmesini önlemeye çalışıyorlar. İnşallah kısa zamanda söner. İplik ve pamuk balyaları hasar görmüş durumda. Yangın içten içe devam ediyor. Duvarlar kırılarak müdahale edecekler. Mutlaka içeriye girilmesi gerekiyor. Yangının elektrik kontağından çıktığı şeklinde bir bulgusu var arkadaşlarımızın.” dedi.

Dumandan etkilenen 6 işçi ayakta tedavi edildi. Yaklaşık 1500 ton pamuk ve iplik balyasının zarar gördüğü depoda, yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor.