Bu yıl ikincisi düzenlenen 6831 sayılı orman kanununun 16, 17, ve 18. Maddelerinin uygulama yönetmeliklerinin incelenmesi, eksik konuların tamamlanması ve yeni katılımcıların moral ve motivasyonunu arttırmak maksadı ile ilgili eğitim semineri 26 Şubat- 1 Mart 2013 tarihinde Antakya Ottoman Otelinde yapıldı.

 

 

Eğitim seminerine  Kahramanmaraş Bölge Müdürü Halil COŞKUN, Bölge Müdür Yardımcısı Ali ÖZDEMİR, İzin ve İrtifak Şube Müdürü Kemal TOPAL ve  tüm İşletme Müdür Yardımcıları ve İşletme Şefleri katıldı.

 

Seminerin açış konuşmasında yeni katılımcı ve şeflere hitab eden Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil COŞKUN; “Değerli arkadaşlar istikbale yönelik hedefleriniz var ise hedefinizi ona göre tayin etmelisiniz hedefleriniz olmazsa çabuk yorulursunuz ; çağın yöneticisinin devlet adına uyanık olması lazım, çağın yöneticisi ak sütün içerisindeki ak kılı fark edebilmeli, feraset sahibi olabilmelidir. Bu ise bilgi birikimi  ve mesleğinizde otorite olmanızdan  geçiyor. Etrafınızdan menfi yönde etkilenmeyeceksiniz.  Üstad Necip Fazıl, gençliği tarif ederken ‘Kim var? ‘ diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert ‘ben varım! ‘ cevabını verici, her ferdi ‘benim olmadığım yerde kimse yoktur! ‘ fikrini besleyici bir dâva ahlâkına kaynak bir gençlik,  siz orman mühendisleri de sağından  ve solundan etkilenmeden kendi hedefini kendi koyabilen ve istikbal vadeden ideal orman mühendisleri olmanızı temenni ediyorum .” dedi.

 

 

6831 sayılı orman kanununun 16, 17, ve 18. Maddelerinin uygulama yönetmeliklerinin incelenmesi, eksik konuların tamamlanması ve daha verimli olabilmek için şubeyi ilgilendiren diğer mevzuat konuları incelendi. Ağırlıklı olarak Devlet ormanlarından izin takibi olan maden ocakları, tesis ve altyapı tesislerimizin baraj, RES gibi yenilenebilinir enerji kaynaklarının izin şekil ve yöntemleri  ile rehabilitasyon konuları incelendi.

 

 

İki grup halinde düzenlenen seminere toplam  50 teknik eleman  katıldı.