Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 12 Kasım’da kabul edilen ve daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 5 Aralık’ta onaylanan Büyükşehir Yasası’nın hayırlı olması dileğinde bulundu. ‘

 

Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar, milletvekilleri ve emeği geçenler ile yasayı onaylayan Cumhurbaşkanı Gül’e Kahramanmaraş halkı adına en içten selam, saygı ve teşekkürlerini sunan Poyraz, büyükşehirlerin her şartta ülkenin menfaatine olduğunu savundu.

Poyraz; “Kahramanmaraş’ımıza ve Türkiye’mize hayırlı olsun. Kahramanmaraş’ı güzel günler bekliyor”

Poyraz, Kahramanmaraş’ın tarihi geçmişi, kültürel yapısı, gelişmiş sanayisi ve bölgesindeki konumu itibariyle büyükşehir olmayı çoktan hak eden bir şehir olduğunu belirterek, Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu toplam 13 il’in büyükşehir belediyesi olmasına ilişkin kanun tasarısının yasalaşmasının ve Çankaya’da Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmasının Kahramanmaraş halkını oldukça sevindirdiğini söyledi.

Başkan Poyraz sözlerine şöyle devam etti: “Maraş merkezde şehircilik açısından güzel olan ne varsa Türkoğlu, Pazarcık, Cağlayancerit’te de o olacak. En önemlisi belediyelerin imkânları artacak, hazineden aldığımız gelir artacak. İyi bir organize ve iyi bir yönetimle büyükşehir’in nimetlerinden şehrimizin en iyi şekilde faydalanabilmesi için çalışacağız.

Kahramanmaraş için büyükşehir’in getireceği hiçbir yük yok. İlimize iki tane yeni ilçe eklenecek. Bunlar da Dulkadiroğlu ve Oniki Şubat ilçe belediyeleri olacak. Böylece 9 olan ilçe sayımız da 11’e yükselecek.”