Göksun- Yantepe Köyünde 30 Haziran 2013 Pazar günü yapılan Göksun Çerkes Kültür ve Gençlik Şöleni muhteşem gösterilere sahne oldu.

Birliktelik ruhunu canlı tutmak, Çerkes örf adet ve geleneklerini kısacası Çerkez kültürünü yaşatmak amacıyla Göksun-Yantepe Köyünde 30 Haziran 2013 Pazar günü yapılan Çerkes Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

30 Haziran 2013 Pazar günü Göksun Yantepe Köyünde Saat: 13.00’te Festival Alanının Konuklara açılmasıyla birlikte, Çerkez kültürünü yansıtan Stand ziyaretleri gerçekleştirildi. Saat 20.00’ye kadar mahalli düğünler icra edildi: 20.00’ de sesiyle, neşesiyle, güler yüzüyle gönüllere taht kuran ünlü Çerkes oyuncu ve sunucu Sahne Yönetmeni İshak Akbay’la Sahne Programları başladı. Şenliğin organizasyonunu yapan Göksun Derneği Başkanı Bedri TOKUÇ’un konuşmasını protokol üyelerinin konuşmaları takip etti.

Ankara Çerkes Derneği “ELBRUZ” Halk Dansları Topluluğu nefesleri kesen gösterisini sunduktan sonra, Folk Ethnica ve Sanatçı Seda Özdemir Sahne aldı. Çeşitli  ses sanatçısı  ve gruplar gecede davetlilere güzel, anlamlı ve unutulmaz  anlara yaşattılar.

Güzel sesiyle geceye renk katan Gupse Seda Özdemir ve Folkethnica grubunun çok değerli sanatçıları izleyenlere şu mesajı verdiler:

“Tatlı dil, güler yüz , misafirperverlik hepsi bir arada…film değil gerçeğin ta kendisi …hepsi Kahramanmaraşçın ,Göksun’un , köylerimizin ( Kara Ahmet , Salyan , Fındık , Kamışçık ) ve diğerleri …Adını sayamasam da sevginizi yüreğime kazıdım…Maraş,Aafşin ve Göksun derneğinin düzenlemiş olduğu festivalde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunarım…Uluslararası festivaller kalitesinde yapılan bir festival , emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyorum ve kültürümüze emekleri geçenlerin ellerinden değil ayaklarından öpüyorum….”

Gençlerin yeni gözdesi, ses sanatçımız ve sunucu İshak  Akbay ise şu mesajı gönderdi:

“Her şey güzeldi. Sahne, karşılama, uğurlama, güler yüzlü insanlar, farklı bir coğrafya tecrübe etmek harikaydı. Umarım sizler de bizleri sevmişsinizdir. Bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum iletirseniz memnun olurum.”

Göksun Derneği Başkanı Bedri TOKUÇ’ ve çalışma arkadaşları, İsak Abay’ şu cevabı verdiler:

“Değerli Ses Sanatçımız ve Sunucumuz Ishak Akbay ‘a Bizlere olan sevgisini her zaman olduğu gibi dile getirdiği için ve ayrıca kendisini Kahramanmaraş Havaalanı’ndan karşılayıp geri uğurlayana kadar geçen 3 gün içerisinde kendisiyle bizzat ilgilenen, şehrimizi ve köylerimizin tüm güzelliklerini tanıtan Derneğimizin yönetim kurulu üyesi Selçuk Kuşcu ‘ya da sonsuz teşekkürlerimizi sunarız..”

 Göksun- Yantepe Köyü Çerkes Şenliği  geride kalıcı hatıralar bırakarak çeşitli Sürprizlerle gecenin ilerleyen saatlerinde son buldu.

Göksun Çerkes Kültür ve Gençlik Şöleni’ne Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan,TBMM Başkanvekil ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Göksun Belediye Başkanı Yrd.Doç. Dr. Ramazan Hurç, Afşin Kaymakamı Faik Arıkcan, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan’ın yanı sıra il ve ilçelerden gelen protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı

 

HABER: MSK