ELGİAD Başkanı Ümmet Güven:“Halk İradesinin Önüne Geçilemez”

Elbistan Genç İş Adamları Derneği (ELGİAD) Başkanı Ümmet Güven, 15 Temmuz 2016 Cuma Günü gerçekleştirilmek istenen askeri darbe girişimine tepki göstererek, yapılan kalkışmanın halk iradesine ve demokrasiye yönelik bir hain saldırı olduğunu dile getirdi. ELGİAD Başkanı Güven yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyuna değerlendirmelerde bulunarak, “Halk iradesinin önüne geçilemez” dedi.

                15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen askeri darbe girişimine tepkiler ve kınamalar bitmek bilmiyor. Sağduyulu ve demokrasisine sahip çıkmak isteyen halkın iradesi ile hain kalkışmanın sona erdiğini ifade eden Elbistan Genç İş Adamları Derneği (ELGİAD) Başkanı Ümmet Güven, “Demokrasi düşmanlarına ve millet iradesine karşı gelmenin bedelini isyancılara halk gereken cevabı verdi” dedi.

                Başkan Güven, yazılı açıklama ile kamuoyuna yaptığı darbe teşebbüsü değerlendirmelerinde şunları söyledi:

                “Masum insanların, TBMM’nin ve birçok devlet kurumlarının bomba ve ateş altına alındığı kalkışma, Türk Milletinin sağduyusu ve demokrasiye sahip çıkma adına meydanlara çıkması ile başarıya ulaşamadan sona erdi. Unutulmamalıdır ki halk iradesi ve demokrasi her şeyin üstündedir. Yüce mecliste yazdığı gibi ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir.’ Demokrasiye ve Türk Milletinin iradesine karşı olan bu kalkışmayı şiddetle kınıyoruz.

                Halk iradesinin önüne geçilemez. Demokrasiye uzanan hain eller kırıldı. Türk Milleti ve demokrasi bir kez daha kazandı. ELGİAD olarak bu kalkışmayı bir kez daha kınıyor. Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimize ve halkımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah bizlere böyle kötü ve acılar yaşatmasın. Büyük Türk Milletine geçmiş olsun.”