Türkiye Cumhuriyeti 26. Dönem Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş’ta Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu ve Beyaz Kartal olarak bilinen Şair Bahaettin Karakoç’un taziyesine katıldı.

Kahramanmaraş Havaalanında Karşılanan Davutoğlu İlk Olarak Kahramanmaraş Valiliğini Ziyaret Etti.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ziyaretten Duyduğu Memnuniyeti İfade Etti.

Türkiye Cumhuriyeti 26. Dönem Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş’ta Olmaktan Çok Mutlu Olduğunu Söyledi.

Davutoğlu, Valilik Ziyaretinin Ardından Büyükşehir Belediyesi Ziyaret Etti.

Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Ve Yetkililer Tarafından Karşılandı.

Türk şiirinin Beyaz Kartalı, Dedekorkut’u ve “Kelimeler Sultanı” Şair Bahaettin Karakoç’un vefatı nedeniyle taziyesine katılan Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Karakoç’un oğlu Oğuz Karakoç’la bir süre sohbet etti ve şu ifadeleri kullandı :

“Gerek babanız, Bahaettin Karakoç gerekse amcanız Abdurrahim Karakoç Türk edebiyatına değer katmış, yeri doldurulamaz şahsiyetlerdi. Gelmeden çok önce babanızı ziyaret etmeyi planlamıştım ama kısmet değilmiş, taziyesine katıldım, çok üzgünüm. Kendisine rahmet Karakoç ailesinin bütün fertlerine de s baş sağlığı diliyorum” dedi. Ertesi günde Bahaettin Karakoç’un Şeyhadil’de bulunan mezarını da  ziyaret eden Davutoğlu burada dua etti, fatiha gönderdi.