İslam’dan sonra; tabiatın yeniden dirilişi, tarımsal faaliyetlerin başlaması ile ilişkilendirilen, bir festivale dönüşerek kutlanan, coğrafyamızın önemli bir realitesi…

Bütün bayramlar; özü itibariyle insanları buluşturan, kaynaştıran, sevindiren, coşkuya, neşeye sebep olan, küsleri, dargınları bir araya getirip barıştıran bir misyona sahiptir.

Nevruz aslında farklı halkları, farklı etnik kimlikleri buluşturan ve birleştiren bir festivaldir. Acem’i, Arap’ı, Kürt’ü, Türk’ü, Sabii’si, Azeri’si, balkanlarda yaşayan halklar tarihsel süreç içerisinde bu festivali özümsemiş, benimsemiş ve kutlamaya başlamış kardeş halklardır.

Bu yıl, çözüm sürecinin geldiği noktada halkımızın her yıl bu topraklarda kutladığı Nevruz, beyinlerimizde coşku dolu düşünceleri yeniden gerçek anlamıyla filizlendirererek barışın umut esintisi yüzümüze estirmektedir.

Tarihimizde, edebiyatımızda, sanatımızda, dilimizde hatta mutfak kültürümüzde çok köklü unsur ve gelenekleri olan Nevruz’un, o olumlu ve birleştirici rolüne eskiden olduğu gibi tekrar buluşturucu, birleştirici, kaynaştırıcı ruhuna uygun olarak kutlanmasını görmek, ayrılıkların, kavgaların, gösterilerin, kaosun bir parçası haline getirilmemesine şahitlik etmek, barışa hasret coğrafyamız adına büyük bir mutluluk vesilesi.

Bugünleri tekrar yaşatan Rabb-i Rahimimize sonzuz hamd, sonsuz şükürler olsun.

Nevruz’un, birlikte adım attığımız güven, sevgi, kardeşlik ve barışın tesisine vesile olması dilek, temenni ve duasıyla.

Nevruz Bayramı kutlu olsun. Yaşasın barış ve kardeşlik.

Cejna Nevroz pirozbé. Herbiji aşîtî û birati.

Muhammed Fatih ERTAŞ

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı