Altınova Çiçek Ortaokulu’nun İlk kez katıldığı BOCCE müsabakalarında 2 kategoride finale yükselmesi büyük sevinç yarattı.

Daha önceki yıllarda Hentbol da adını sıkça duyuran Altınova’nın altın çocukları hem Hentbol dalında final oynamış, hem de BOCCE’de finale yükselmiştir. Küçük erkekler kategorisinde Ökkeş Aktop, Cuma Aktop, Kadir Akyol ve Ahmet Kısacık^tan oluşan BOCCE Takımı seyir zevkine hitap eden maçlar oynayarak 24 şehir takımı arasından rahatlıkla finale adını yazdırmasını bildi.
Yıldız kızlarda da Meryem Akdere, Münevver Akdere, Rumeysa Kazancı ve Zeynep Akgül’den oluşan BOCCE Takımı seyir zevki olan müsabakalar oynamış ve 21 takım arasından onlarda finale yükselmiştir.
Takımda ikiz olan Meryem Akdere ve Münevver Akdere kardeşler turnuvanın en sempatik ve beğenilen oyuncuları olmuştur. Turnuva boyunca sporcuların yanında olan İdris Kuzhan öğretim başında öğrencileri için okul bahçesine BOCCE sahası yaptıklarını, bu sahada 6 aydır çalışma gerçekleştirdiklerini, hiçbir başarının tesadüf olmadığını, başarı için büyük hedefler belirlediklerini ve hedeflerinin mutlaka bugün olmasa bile ileride Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Öğrencilerini başarılarından dolayı kutlayan, emeğin karşılığını almanın sevindirici olduğunu belirten beden eğitimi öğretmeni Ejder Nacaroğlu’da şu ifadeleri kullandı :
“Öğrencilerime güveniyordum, her ortamda BOCCE’de başarılı olacağız dedim, bu güveni boşa çıkarmadılar ve mutlu sonu elde ettik. İnşallah Türkiye birincisi olacağız.
Bu başarıda bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İl Millî Eğitim ve Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne, gençlik Spor İl Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi
mi sunuyorum” dedi.