Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri bünyesinde adaylık süreci çalışmalarına devam eden aday öğretmenler danışman öğretmenleri ile birlikte TEMA  Vakfı – Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi merkezinde bir takım etkinliklere katılıyorlar.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Her hafta farklı bir kurumda çalışmalarını sürdüren aday öğretmenler bu hafta belirli gruplar halinde önce TEMA Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdurahman Akbolat’ı ziyaret ederek. Ondan gerekli bilgiyi alıyorlar.

TEMA Vakfının “Türkiye’deki çölleşme, kuraklık, ağaçlandırma, su kirliliği gibi, çevre sorunları ile ilgili çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşu” olduğuna vurgu yapan TEMA Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdurahman Akbolat adayları Türkiye genelinde TEMA olarak yapılan çalışmaları, Kahramanmaraş’ta ki çalışmaları anlattıktan sonra herkesi TEMA gönüllüsü olmaya davet ediyor ve TEMA Vakfı bahçesinde yetiştirilen çeşit çeşit ağaç ve bitki türlerini tanıtıyor.

Aday öğretmenler buradan Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi merkezine geçiyorlar. Toplantı salonunda Kızılay görevlileri tarafından anlatılan kan vermenin önemi, kimler kan verebilir, yılda kaç kez kan verilir, kan bağışı hakkında bilinmesi gerekenleri dinleyerek bilgi sahibi oluyorlar, daha sonrada isteyen ve uygun görülenlerden kan bağışı gerçekleştiriliyor.

Ayrıca Aday öğretmenler Uluslararası Öğrenci Derneği Yedi Kıta Yöneticilerinin de anlattıkları bilgilerden yararlanıyorlar. 

Adayların bu çalışmalarına  Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü H.Emre Gökşen, Danışman yöneticilerden Selahhattin Uğur, Adem Aydoğan eşlik ediyor.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR