Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli geçtiğimiz hafta sonunda 39 yıl sonra biraraya gelen özel bir grubu ağırladı.

Grupta, KSÜ Tıp Fakütesi, Fakülte Sekreteri  Ali Rıza BEKLER’in 39 yıl önce Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden arkadaşları vardı. 39 yıl önce birlikte okuyan bu grup aynı heyecanı ve mutluluğu yeniden yaşadı. Kendileri ile yaptığımız konuşmalarda günümüzde pek rastlayamadığımız bir dostluk ve arkadaşlık destanına şahit olduk.

Sevgi, saygı, zarafet, edep, asalet, adalet, dürüstlük, huzur ve sohbet kelimelerinin nasıl vücut bulduğunu gördük. Şöyle söylüyorlardı;

“Kırk yıllık gurbet dönüşü içilen çayda

Bin yıllık huzuru demlemiş dostum…Nefes alır gibi özlediğimiz için,

Usta işi özleyip, çırak işi ağladığımız için buradayız diyorlardı.

Dostu olmayan insan en yoksul insandır dediğimiz için buradayız” 

“Dostluğumuz her dem taze, her dem yağan yağmurun arkasından doğan güneş gibi ferahlatıcı” diyorlardı.

“Bizim yolumuz dostluğa, bizim gönlümüz dostumuzun gönlüne kavuşmaya gider, zaten başka yol bilmeyiz ki diyorlardı. Çünkü bizim dostluğumuzda çıkar yok, sır yok, beklenti yok. Bir çiçek ve feragat üzerine, sevgi üzerine, gerçek dostluk üzerine inşa ettiğimiz dostluğumuz bize ancak gurur verir” diyorlardı.

“Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş” diyerek aramızdan ayrılan bu gruba, bizlere yaşayarak gösterdikleri ve hatırlattıkları dostluk için teşekkür ediyoruz.