Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile il düzeyinde yapılan YGS Deneme Sınavı sonucu okullarında birinci olan her okuldan bir öğrenci olmak üzere Çanakkale’ye götürülmekte. Bu kapsamda YGS Deneme Sınavı’nda birinci olan öğrencilere yönelik Çanakkale Gezisinin 3. kafilesi yola çıktı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Büyükşehir Belediye Hizmet binası önünde gerçekleştirilen uğurlama törenine Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt i, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bardak, Elbistan İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Süleyman Dere,öğrenciler ve velileri katıldı.

Uğurlama töreninde kısa bir açıklamada bulunan İl Milli eğitim Müdürü Akkurt, kendilerinin göreve geldiğinden beri Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında hiçbir isteklerini geri çevirmediklerini kaydederek:  “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın ne zaman kapısını çalmışsak elimiz boş dönmedi. Eğitim alanında her zaman bizlere destek ve yardımcı oldular ve olmaya da devam ediyorlar. Bu yaklaşımlarından dolayı kendilerine müteşekkiriz. Ayrıca böylesine anlamlı bir gezi düzenledikleri için de öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin tarih kitaplarında okudukları Çanakkale Savaşlarının yaşandığı bölgeyi gezip görmeleri adına çok önemli buluyorum” dedi.

Bu konuşmadan sonra öğrencilerle vedalaşarak Çanakkale’ye yolcu edildi 3. Grupta Kafilenin sorumlusu olarak İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bardak bulunuyor.