Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Eski İdarecileri Sosyal Bilimler Lisesi’nde Buluştular

          Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi idaresinin daveti ile Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ilk kurulduğundan bu yana görev yapan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının tamamı 04/02/2015 Çarşamba günü K.Maraş Sosyal Bilimler Lisesi’nde bir araya geldiler.  Öğle yemeğinde buluşan idareciler, birbirleriyle hasret giderip geçmişle ilgili anlamlı hatıralarını anlatıp geçmişi yad ettiler, duygusal anları  yaşandılar, stres attılar.

                Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi ilk kez 1990’da şu anki Atatürk Anadolu Lisesi’nin bulunduğu yerde açılmış, 1990’dan 1993’e kadar İbrahim ÖZDEMİR kurucu müdür olarak görev yapmıştır. İbrahim ÖZDEMİR, 1989’da açılan Kız Lisesi ile Anadolu Öğretmen Lisesi’nin müdürlüklerini beraber yürütmüştür. 1993’ten 1997’ye kadar Ali Rıza BAĞRIAÇIK; 1997’den 2010 yılına kadar Bekir URUŞ; 2010’dan Ocak-2013’e kadar da Enver GÖKŞEN müdür olarak görev yapmışlardır. 2013’te Enver GÖKŞEN’in Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünde önce şube müdürü, sonra da Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü olması ile Hacı PARLAK görevlendirme ile müdürlük görevini sürdürmektedir. Anadolu Öğretmen Lisesi, Mercimek Tepe’deki şimdiki yerine 2000’de taşınmış, 2014-2015 Öğretim Yılı’nda ise Sosyal Bilimler Lisesi’ne dönüştürülmüştür.

                Müdür yardımcılarına gelince, Bekir URUŞ, 1990’dan 1997’ye kadar müdür başyardımcısı olarak görev yaptıktan sonra,  müdür Ali Rıza BAĞRIAÇIK‘ın İl Milli Eğitim Müdürü olmasıyla, okul müdürlüğüne getirilmiş,  Ferit TOPÇUOĞLU da müdür başyardımcılığına atanmıştır. Ferit TOPÇUOĞLU’nun 2011’de rotasyonla Çukurova Anadolu Lisesi’ne atanması yapılırken, Tekstil Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı Celal İPEKÇİ de yine rotasyonla Anadolu Öğretmen Lisesi’ne atanmış, Celal İPEKÇİ’nin 2012’de emekli olmasıyla Celal İPEKÇİ’nin yerine Hacı PARLAK atanmıştır.

                Anadolu Öğretmen Lisesi’nin açılışından 2011 yılına kadar Münir DEDEOĞLU, pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı,  Alaatin KÖSE ise öğrenci işlerinden sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yapmışlardır. 2011’de Alaattin KÖSE, Tekstil Meslek Lisesi’ne rotasyonla atanırken, Münir DEDEOĞLU, idarecilikten istifa ederek öğretmen olarak aynı okulda kalmıştır.

                Müdür ve müdür yardımcıları geçmiş anılarını birbirleriyle ve beraber çalıştıkları okul personeliyle paylaştılar ve kendilerini bir araya getiren okul idaresine teşekkür ettiler.

                Aksu İlkokul Müdürü ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eski basın sorumlusu Oğuz KARAKOÇ da toplantıda bulundu ve bu tarihi buluşmayı fotoğrafladı.