Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi Kariyer Günleri Devam Ediyor

Kahramanmaraş sosyal Bilimler Lisesi Kariyer Günlerinin bu haftaki konuğu Eğitimci-Araştırmacı- Yazar Ramazan AVCI oldu.

Avcı Okul öğrencilerine hayat hikâyesinin yanında okuma alışkanlığı ve kültürü konusunda konferans verdi.

Eğitimci, araştırmacı, yazar ve şair Ramazan AVCI, 1962 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelir. İlköğrenimini İskenderun’da, ortaöğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamlar. Yükseköğrenimini Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde (1986) yapar. Mezuniyet tezinde ünlü şair Abdurrahim Karakoç’un hayatını ve şiirlerini ayrıntılı olarak araştırıp inceler.

Avcı, deneme ve makale türlerindeki ilk yazılarını üniversite yıllarında yazar. (Bugüne kadar yayımlamamakta ısrar ettiği) şiirlerinin ilk örnekleri de yine bu yılların ürünüdür.

Ramazan Avcı, üniversite yıllarında edebiyata ve sanata olan ilgisinin yanında spora olan düşkünlüğü / futbolcu kişiliği ile de tanınır. Türkiye Yazarlar Birliği üyesi olup eğitim, edebiyat ve dil konularında yayınlanmış 15 eseri bulunmaktadır. Türk Dili, Kitap Hayattır, Dolunay, Alkış, Yeni Ufuklar, Uluslararası Türk Dil, Sanat, Edebiyat, Kültür ve Eğitim Dergisi, Karadeniz Araştırmaları Dergisi gibi dergilerde dil, edebiyat, eğitim konularında araştırma-inceleme yazıları yayınlandı. Eğitim Kültür ve Sanatta Yeni Ufuk dergisinin yayın yönetmenliğini yapmaktadır.

Ramazan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığının ve özel kurum ve kuruluşların bünyelerinde diksiyon, sunum teknikleri ve sunuculuk, edebiyat dersi yöntem ve teknikleri, kitap ve okuma kültürü, dil bilinci, resmî yazışma kuralları, iletişim becerileri, uygulamalı tiyatro eğitimi, protokol kuralları konularında kurs, seminer ve konferanslar verir. Avrupa Birliği ile entegrasyon kapsamında dil öğretimi alanında projeler hazırlayıp İspanya ve İtalya’da seminerlere katılır.

Eğitimci-Araştırmacı- Yazar Ramazan AVCI öğrencilerin sorularını cevaplayarak konferansı sonlandırdı.