Kahramanmaraş Gençlik Merkezi, “Sarıkamış Şehitleri” anısına Ahir Dağı’nda bulunan Yedikuyular Mevkii’nde yürüyüş düzenleyerek şehitlerimizi andı !

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’n bağlı Gençlik Merkezi ile Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (KADAK) tarafından Enver Paşa komutasında 100 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 60 bin Mehmetçik’i anmak için 2100 metre rakımda bulunan Yedikuyular Mevkii’nde anma programı düzenledi. Donarak şehit düşen 60 bin Mehmetçik’i anmak için 7′den 70′e her yaştan yüzlerce kişi şehitlerine yürüdü.

Programa saygı duruşuyla başlayan katılımcı grup, saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı’nı okudu. Programa katılan grup daha sonra Ahir Dağı yamacında 2 kilometre yürüyerek 150 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’yla “hilal” oluşturdu. Gaziler ve öğrencilerin de katıldığı anma programında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, bakanlık tarafından yıllardır düzenlenen etkinliği Kahramanmaraş’ta 2 yıldır düzenlediklerini belirterek, “Öncelikle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. 100. yılında Türkiye şehitlerine yürüyor. Spor Bakanlığımızın uzun süre Sarıkamış’ta yaptığı etkinliği biz 2 yıldan bu yana Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak farkındalığın hissedilmesi ve gençlerimizin Allah-u Ekber Dağları’nda Türk askerinin yaşadıkları mücadeleyi anlayabilmeleri adına Yedikuyular mevkiinde etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de muhteşem bir katılım var. Hava güneş ama soğuk etkili. Biz de Sarıkamış’taki şehitlerimizin yaşadıklarını oradaki askerlerimizin yaşadığı uzun geceleri hissetmek için buradayız” dedi.

Gaziler, dağcıların ve öğrencilerin katıldığı etkinliğe katılan vatandaşlar ise, ‘Sarıkamış’ta olamasak da onları biraz da anlayabilmek için buradayız. İnşallah onları anlayabiliriz, onların ruhunu yaşatabiliriz” diye konuştular. Etkinliğe katılanlar mutlulu olduklarını, şehitleri dualarla andıklarını söyledi. Program,Sarıkamış’ta donarak şehit olan Mehmetçiklere dua edilmesinin ardından sona erdi.