İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarına verilen netcad eğitimi sona erdi.

Netcad eğitimine katılanlara sertifikaları İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU tarafından verildi.

 İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU sertifika töreninde yaptığı konuşmada’ Teknik elemanlarımız sahadan aldıkları verileri bilgisayara çok iyi aktarabilmeliler ve bilgisayara aktardıkları bu verileri çok iyi yorumlayabilmeliler, aslında bunlar harita mühendisinin işi gibi görünmesine rağmen Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar ve geldiğimiz nokta itibariyle artık tüm teknik elemanların bu konuları çok iyi bilmeleri gerekiyor’ dedi.

Netcad eğitim uzmanı Nuri ERDEM Verimli bir eğitim haftası geçirdiklerini dile getirerek, teknik elemanların araziye gitmeden önce gidilecek yer ve ürün deseni hakkında bilgi sahibi olabileceklerini söyledi.

Nedcat prgramı sertifikalarını alan teknik elemanlar artık tarım arazisine gitmeden önce arazi yapısı ve şekli hakkında ön bilgi  sahibi olabilecekler.

NETCAD NEDİR

Netcad bir harita çizim programıdır. Halihazır harita üretimi, imar planı çizimi, parselasyon haritaları yapımı ve imar uygulamalarının her türlü çizimi ile raporlarının hazırlanması, arazi toplulaştırma, kamulaştırma haritalarının üretimi, yağmurlama projeleri ve coğrafi bilgi sistemleri çalışmalarını yapabilen bir CAD programıdır.

 

Netcad proğ