Öğretmen yetiştiren Maraş Öğretmen Okulunda okuyup 1975 yılında mezun olup Anadolu’nu değişik köy, kasaba ve şehirlerinde kutsal öğretmenlik görevini yapan Maraş Öğretmen Okulu 1975 mezunları Mersin’de buluşarak 40 (Kırk) yıllık anılarını tazelediler.

 Maraş Öğretmen Okulu mezunları geleneksel hale getirdikleri buluşmalarını genellikle Mersin İlinde gerçekleştirmekte ve buluşmalara yoğun ilgi olmakta. Bu kez de Maraş Öğretmen Okulu 1975 mezunları Mersin’de bir araya gelerek 40 yıl önce yaşadıkları anıları yeniden yaşadılar. Çok anlamlı ve duygusal bir ortamda gerçekleşen buluşmaya Elif Yetkin Durmuş, Meryem Sarıkaya ,Fezime Tülü Dursun ,Fatma Ovacıklı, Gülsüm Ongun Yavaş, Dürdane Yücesoy Özkan, Asiye Özaydın Yılmaz, Fatma Çekmez Yazlık, Vasfiye Karan, Nurgül Elagöz , Emine İlter, Ülkü Güder, Şule Sezek, Ziynet Yılmaz, Fatma Taner, Neval Çalıkoğlu, Müzehher Yöndem Ulaş, Emine Çağlak Akbaş, Aysel Doğan, Fatma Taner, Handan Korkmaz Özdemir, Meryem Sarıkaya ve  Fatma Taner katıldı.

Ayrılık hüzün verse de Maraş Öğretmen Okulu 1975 mezunları yeniden en kısa zamanda buluşma temennisiyle vedalaşarak Mersin’den ve arkadaşlarından ayrıldılar.