Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun ‘95’inci Yıldönümünü nedeniyle şehir merkezinde bulunan okulların öğrencileri Bayram Törenine katılabilecek.

Daha önce İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nden okullara gönderilen mailde  “Yürürlükten kaldırılan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 14. maddesinin (ğ) bendinde “mahalli kurtuluş günü tatil” ifadesi var iken 7 Eylül 2013 tarihinde çıkarılan yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde mahalli kurtuluş günlerinin tatil olduğu yazmamaktadır. Mahalli Kurtuluş günlerinde artık okullar tatil değildir. Mahalli Kurtuluş günlerinde okullarda törenler yapılacak olup, dersler normal olarak devam edecektir.” ifadeleri yer verilmişti.

Ancak; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt adına  okul müdürlerine gönderilen SMS ile şu ifadelere yer verildi:

Sayın Okul Müdürüm, valilik makamının emri ile 12 Şubat Kurtuluş bayramına üst düzeyde katılımın sağlanması için okulunuzdan bayram etkinliklerine katılmak isteyen tüm öğrencilere izin verilmesini rica ederim

Bu mesaj doğrultusunda merkezde bulunan okulların öğrencileri 12 Şubat Kurtuluş bayramına etkinlikleri törenine katılabilecekler.