Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Muharrem ayı nedeniyle aşure günü düzenlendi.

 

Kahramanmaraş Halk Eğitimi Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Sarıtürk, Ahmet Akküncü, Şube Müdürü Ali Karaköse, Eğitim BİRSEN Başkanı Adnan Alagöz, Büro HAKSEN İl Temsilcisi Akın Ozan, Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı Muzaffer Çaylı ve arkadaşları, Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özsoy ve çalışma arkadaşları,  okulların müdür ve müdür yardımcıları,farklı kurumlardan personelleri, öğretmenler, Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğü personelleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği aşure etkinliğinde ki  davul ve zurna eşliğinde yapılan gösteri bir şenliği andırıyordu. 2000 kişilik hazırlanan aşureler davetlilere ikram edildi. Aşure sonrası Faruk Çıkrıkçı hoca tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve geçmişlerin ruhu için Fatiha gönderildi.

Etkinlikten sonra konuşma yapan Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Murat Devrek ,” Sevgiyi, saygıyı, birlik ve beraberliği, barışı ve kardeşliği ön plana çıkaran böyle güzel ve anlamlı bir ay ve günde bir arada olmaktan çok mutluyuz, Binlerce yıldan beri Anadolu’da yaşatılan bu inanç ve kültür geleneğini hep birlikte bizlerde yaşatmaya devam ediyoruz. Emeği geçen herkese katılımınızdan dolayı siz misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi