Ilıca Yeniyapan Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Bölümü’nün düzenlediği 2013-2014 yılı okullar arası voleybol turnuvasında şampiyon oldu.

Ilıca Yeniyapan Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Bölümü’nün düzenlediği okullar arası voleybol turnuvasında rakibi 80. Yıl Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı’nı 3-0 yenerek Kahramanmaraş il şampiyonu oldu. 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılı için düzenlenen turnuvada, grup maçlarında Osmangazi Ortaokulu’nu 2-0 , Alaaddin Özdenören YİBO’yu 2-0 ve Çakmakçı Sait Ortaokulu’nu 2-0 yenerek maçlarını set dahi vermeden kazanan Yeniyapan Ortaokulu, Karadere Harmancık Ortaokulu’nu da 2-0 yenerek yarı finale çıktı.

Yarı finalde Hürriyet YİBO’yu 3-2 yenerek finale çıkan Ilıca’nın Yıldız Kızları, final maçında 80. Yıl Ortaokulu ile karşı karşıya geldi. Hoca Ahmet Yesevi Lisesi Spor Salonu’nda oynanan maçta rakibine set bile vermeden 3-0 yenen Ilıca Yeniyapan Ortaokulu Kahramanmaraş şampiyonu oldu.

İlginin oldukça yoğun olduğu final maçını, Ilıca’dan gelerek takımlarını yalnız bırakmayan öğrenciler, öğretmenler, veliler ve Okul Müdürü İbrahim Karalar’la birlikte Ilıca Belediye Başkanı Remzi Demir de izledi.

Şampiyonluğun ardından büyük sevinç yaşayan Ilıca Yeniyapan Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı’nın ve 2. olan 80. Yıl Ortaokulu’nun kupalarını Ilıca Belediye Başkanı Remzi Demir verdi.

Diğer yandan şampiyonluk kolay olmadı. Geçtiğimiz yıllardan itibaren il bazında eğitimdeki kalitesini hızla artıran ve yükselişini sürdüren okul, sosyal projeler ve sporda da başarılı olmak için anla başla çalışarak bu günlere geldi. Takımın başarılı olması için başta beden eğitimi öğretmeni Resul Bilgetecan olmak üzere, okul idarecilerinden öğrencilere, velilerden hizmetlilere kadar herkes canla başla çalışarak büyük fedakarlıklar yaptı. Ilıcalı Turizm verdiği destekle maçlara geliş-gidişlerde ulaşımı sağlarken, Ilıca Belediye Başkanı Remzi Demir de maddi ve manevi anlamda destek oldu.

Ve kenetlenmenin ardından şampiyonluk geldi.

Ilıca Yeniyapan Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı bundan sonra Akdeniz Bölge Şampiyonluğu için mücadele edecek ve bölge maçları Kahramanmaraş’ta oynanacak.

  

Haberılıca.biz