Elbistan’da yaklaşık 35 bin öğrenci ve 2 bin öğretmenin Eylül 2014’te başladığı eğitim-öğretim maratonunun ilk yarısı 23 Ocak Cuma günü sona erdi.

Kaymakamımız Tuncay AKKOYUN ve daire amirleri, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde öğrencilerin sevincine ve heyecanına ortak oldu.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi. Programa Kaymakamımız Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Barış Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, şube müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.

Öğrencilerin karnelerini dağıtarak öğrencilerin sevinçlerine ortak olan Kaymakamımız Tuncay Akkoyun, yaptığı değerlendirmede velilere kırık not tavsiyelerinde bulundu. Kaymakamımız Akkoyun,

“Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Elbistan’ımızda da 110 eğitim kurumumuzdaki 35 bin öğrenci, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilkyarısını tamamlıyor. Bizler de daire amirleri arkadaşlarımızla birlikte öğrencilerimizin karne sevincine ortak olmak için buradayız. Öğrencilerimizin karnelerini verdik. Bugün itibariyle kendilerine, ailelerine iyi tatiller diliyoruz. İnşallah bu ara tatil dönemini iyi ve verimli bir şekilde değerlendirirler. Gerek dinlenme gerekse de ders çalışma açısından olsun iyi bir tatil geçirmelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Velilere de seslenen Kaymakamımız Tuncay Akkoyun, karnelerin hiçbir zaman başarı ya da başarısızlığın kriteri olmadığına burgu yaparak; “Karne, bir başarının ya da başarısızlığın ölçütü değildir. İkinci dönemde öğrencilerimizi yönlendirme açısından bir kılavuzdur bu sadece. Velilerimiz, bu anlamda öğrencilerine destek olsunlar. Kendilerine de iyi tatiller diliyorum. Başta Elbistan olmak üzere karne sevinci yaşayan tüm öğrencilere, öğretmenlere ve eğitim camiasının tamamına iyi tatiller diliyorum” dedi