Kahramanmaraş’ın en uzak, hizmet ve yatırımlar bakımından en az yararlanan ilçeleri arasında yer alan Ekinözü ilçesinde, tüm resmi kurumlar aynı çatı altında hizmet vermeye başladı.

Yapımı tamamlanan Ekinözü Hükümet Konağı, ilçe genelinde değişik adreslerde ve dağınık olarak hizmet veren kurumlar artık bir adreste toplanarak, daha verimli ve birleşik hizmet sunabilecek. Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, dağınık durumda bulunan resmi kurumların bir noktada buluşmasının daha olumlu ve verimli hizmetlerin halka sunulabileceğini ifade etti.

Mülkiyeti Ekinözü Belediyesine ait olan ve belirli bir kira karşılığında hizmet veren Ekinözü Kaymakamlığı, Ekinözü Emniyet Amirliği, Nüfus Müdürlüğü, İcra müdürlüğü ve diğer birçok kurum yapımı tamamlanan Ekinözü Hükümet Konağına taşındı. Diğer yandan yine dağınık ve başka merkezlerde hizmet sunma konumunda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Halk Eğitimi Müdürlüğü gibi diğer kurumlarda aynı çatı altında buluştu.

1991 yılında belde statüsünden ilçe konumuna geçen ancak yer yetersizliği ve bina yokluğu nedeniyle geçici ve kira karşılığı Ekinözü Belediyesine ait binalarda hizmet veren kurumların yeni Ekinözü Hükümet konağına taşınması işlemleri tamamlandı. Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, tüm kurumların tek çatı altında buluşmasının hizmetlere olumlu katkı yapacağını ifade ederek, “Uzun yıllar ayrı yerlerde hizmet veren kurumlarımız artık tek ve aynı çatı altında hizmet sunacak. Bir merkezden ve toplu halde bulunan kurumlar halka ve vatandaşa dada sağlıklı ve verimli hizmetler verebilecek” dedi.

Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü’de konu hakkında, “1991 yılında ilçe konumuna sahip olmamızla birlikte yetersiz olan kurum binalarını Ekinözü Belediyesi olarak biz temin etmeye çalıştık. Devlet hizmetlerine uzun yıllar katkı sağladığımızı düşünüyorum” sözleri ile Ekinözü Hükümet Konağının ilçeye ve halka hazırlı olması temennisinde bulundu.