Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçe belediyesi ek hizmet binası önünde 21 Ocak 2015 Çarşamba günü ağaç kıyımı vardı.

Daha önce Ticaret ve Sanayi Odası olarak kullanılan ve oda’nın yeni hizmet binasına taşınması ile boşaltılarak satılan binayı bir ara Kahramanmaraş Belediyesi kiralayarak kullanmıştı.

O zamanki Belediye’nin yeni hizmet binasına geçmesinin ardından yine kaderine terk edilen binayı geçen günlerde Dulkadiroğlu ilçe Belediyesi ek bina olarak kullanmak üzere kiraladı ve baştan aşağıya tadilattan geçirdi.

Çalışmalar kapsamında sanki bir ticarethanemeymiş gibi dış yüzeyine her ne hikmetse kocaaaaamaaaan bir yazı asılan binanın önüne sıra geldi. Yeni kaldırımlar yapılması nedeni ile bina önünde bulunan yıllanmış çınar ağacı bir çırpıda kesiliverdi. Bizce gizli neden; binanın manzarasını kapatması olabilir.

Şimdi diyecekler ki; “Ağaç eğik ve çürüktü. Yıkılmaya ramak kalmıştı bu yüzden kesildi” ve daha neler neler…..Fotoğraflar her şeyi apaçık anlatıyor. Ağaç çürük mü sağlam mı kabak gibi net şekilde görülüyor. Aslında çok ağır şeyler yazmak istiyoruz ama iman hale koymuyor.

Sadece şunu söylemek istiyoruz: “yaş kesen baş keser.” bu ağacın kesilmesi emrini verenleri ve buna vesile olanları yüce Allah’a havale ediyoruz. Çünkü Yüce kitabımız Kur’ân, yeşilliğe büyük bir önem vermiştir. Hadîste de konu üzerinde hassasiyetle durulmuş; resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ağacın, kesimine izin vermemiş, geçerli bir neden ve kamu yararı olmadan ağacını kesene lanet etmiştir. Dikimine ve yetiştirilmesine ise büyük bir önem atfetmiştir: “Birinizin elinde bir fidan olduğu halde kıyâmet kop[maya başla]sa ve kıyâmetin kop[ması gerçekleş]inceye kadar o fidanı dikmeye imkanı ol[ur]sa onu diksin.”

Cenâb-ı Hak muhtelif Kur’ân âyetlerinde kıyâmet gününün dehşetini haber vermiştir. İnsanların, sığınacakları yer arayacakları böyle korkunç bir günde dahi müslümanlara ağaç dikmelerinin tavsiye edilmiş olması, konunun önemini, başka söze ihtiyaç duyurmayacak kadar açık ve kesinlikle, anlatmış olmaktadır.

Sonuç olarak; duyurmak bizden, yorum ise değerli kamuoyunundur. (HABER MERKEZİ)