Yılda 2 defa Ocak ve Temmuz aylarında ödenen MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) tüm motorlu araçlar için ödenmesi zorunlu vergi türüdür. MTV borcunu ödemeyen araç sahipleri ödemedikleri MTV borcu için GİB (gelir idaresi başkanlığı) tarafından önce yazılı olarak uyarılır, tüm uyarılara rağmen vergi borcunu ödemeyen araç sahipleri için ilk önce banka hesaplarına haciz konulur. Banka hesaplarında para olmayan mükelleflerin araçları bağlanır. Tüm bu açılardan düşünüldüğünde MTV borcundan kaçış olmadığını görmekteyiz.

MTV Hesaplaması Nasıl Yapılır?

MTV hesaplaması yapılırken araç tipi (binek otomobil, kamyon, kamyonet vb. gibi) aracın yaşı ve motor silindir hacmi esas alınarak hesaplama yapılır.

İnternet üzerinden MTV hesaplaması yapmak için tıklayınız:> http://mtvhesapla.engelliler.gen.tr/

Yukarda yazdığımız şekilde MTV hesaplamasında kullanılan 3 temel parametre vardır. İnsanlar MTV hesaplamasında aracın markasının dikkate alınacağını sanıyorlar ama gerçekte öyle değil. MTV borcu ödemelerinde aracın markasının hiçbir önemi yoktur.

MTV Ödemelerinde Taksitlendirme Var mı?

Çoğu banka ve bu bankalara ait kredi kartları müşterilerine kolaylık olması adına MTV borçlarının ödenmesinde taksitlendirme yapmaktadırlar. Taksit sayısı bankaya ve kredi kartlarına göre değişiklik göstermekle birlikte çoğu banka ve kredi kartı MTV ödemesinde 3 taksit imkanı sağlamaktadır.

MTV Ödeyeceğiniz Anlaşmalı Bankalar ve Kredi Kartları.

Aşağıda adı yazılı bankalar MTV borcunuzu ödeyeceğiniz anlaşmalı bankalardır. Akbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Yapı Kredi, HSBC, Finansbank, TEB, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Aktif Bank şubelerinden ödemelerinizi yapabilirsiniz.

MTV borcunuzu ödeyeceğiniz kredi kartları;

Axess, Wings, Fish, Free, Axess Business, Wings Business ve Bank’o Card Axess kredi kartları. Tüm Garanti American Express, VISA ve MasterCard, Alternatifbank BONUS, ING BONUS, Şekerbank BONUS, Tekstilbank BONUS, Burgan BONUS. Tüm Halkbank VISA ve MasterCard. Tüm İş Bankası VISA ve MasterCard. Tüm Yapı Kredi VISA ve Mastercard ve Albaraka Worldcard, Anadolubank Worldcard. Tüm HSBC VISA ve MasterCard. Tüm FİNANSBANK VISA ve MasterCard. Tüm TEB Bonus ve TEB World Kredi Kartları (VISA ve MASTERCARD). Tüm Vakıfbank, VISA ve MasterCard. Tüm Ziraat Bankası, VISA ve MasterCard. Tüm Denizbank, VISA ve MasterCard. Tüm Türkiye Finans Katılım Bankası kredi kartları. Tüm Aktif Bank kredi kartları…