“Kahramanmaraş Değerler Eğitimi” Projesi’nin Mart ayı değeri Vefa kapsamında her okul yaptığı etkinlikle “vefa” duygusunu kendine göre farklı alanlarda değerlendiriyor. Dulkadiroğlu Ziya Gökalp İlkokulu ise vefa duygusunu  doğa ile gösterdi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Ziya Gökalp İlkokulu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğinde,  hazırlamış olduğu  “Doğaya Vefa” konulu Kapıçam Tabiat Parkı ziyareti etkinliği 21-26 Mart Orman Haftasını içine alan hafta içerisinde 23 Mart Çarşamba günü saat 13:30-16:00 arasında gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe hazırlık sürecinde öğrencilere şapka, bip, tohum ekmek için kese kağıtları, parka okul adına dikilecek olan ağaç fidanı Okulumuz KADEP Ekibi tarafından belirlen ayın değerinden sorumlu ekip tarafından temin edilmiş ve gerekli irtibatlar sağlanmıştır.

Etkinliğe Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı KALINKÜTÜK, KSÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağrı Özgür ÖZKAN, Okul Müdürü Mustafa BAYDEMİR, Müdür Yardımcıları Coşkun DEMİRÖREN ve Özlem ARSLAN, Rehberlik Öğretmeni Fadime ERDOĞAN, Sınıf Öğretmenleri Barış ARIK ve Zeki ÖZTÜRK,  4-E ve 3-B sınıfı öğrencilerinden 20 kişilik öğrenci grubu ile Tabiat Parkı çalışanları katılmıştır.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Doğaya Vefa etkinliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı KALINTÜRK’ün öğrencilere doğaya vefa göstermenin önemi konusunda kısaca bilgilendirmesinin ardından tohum ekme etkinliği grupça gerçekleştirilmiştir. Sonrasında Tabiat Parkı öğrencilere gezdirilerek ağaç bakımı, ağaç türleri konusunda öğrenciler bilgilendirilmiştir. Tabiat parkına dikilmek üzere götürülen Limoni Servi ( Cupressus macrocarpa) fidanı görevlilerin yardımı, öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile dikilmiştir.

Programda son olarak Okul Müdürü Mustafa BAYDEMİR’in 2010 yılında koordinatörlüğünü yürüttüğü Comenius Avrupa Projesi kapsamında ülkemize gelen yabancı misafirlerce Tabiat Parkına dikilen ağaç türlerinin olduğu bölgede öğrencileri ağaç diplerini ve çevresini temizleyerek, ağaçların bakımını gerçekleştirmişlerdir. Dikiminden altı yıl sonra ziyaret edilen ve bakımı gerçekleştirilen tabiatı güzelleştirirken insan sağlığının vazgeçilmez unsuru olan ağaçlara güzel bir vefa örneği gösterilmiştir.

“Doğaya Vefa” Etkinliğe katılan öğrenciler şu isimlerden oluşmaktadır.

  1. Zeynep MERK                                                  11. Amine ALABAŞLI
  2. Çağatay ÇETİNTAŞ                                        12. Zeki Eren OKUMUŞ
  3. Eren YARIM                                                     13. Leyla KARAKAYA
  4. Nisa KÖŞKER                                                  14. Poyraz BİLAL
  5. İsmail BAYIR                                                   15. Emirhan BİLAL
  6. Yaren KURT                                                     16. Mehmetcan EROL
  7. Yaren DEMİRHAN                                         17. Yusuf DELİGÖZ
  8. Fatma sena KARATAŞ                                   18. Abdulbaki TİLKİ
  9. Erhan DOKUR                                                 19. Yaren KADİROĞLU
  10. Berat arda KURTAĞZI                                   20. Tuğba KARLI