Kahramanmaraş Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulu “SIFIR ATIK”Projesi sonucunda yapılan çalışmaları açtığı bir sergiyle izleyenlerin beğenisine sundu.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

“İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak için” öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katkılarıyla güzel bir çalışma ortaya çıktı, diyen okul müdürü Fahri Pehlivan, emeği geçen, katkı sunan, sergimize gelerek bizleri onurlandıran basta ilce Milli Eğitim Müdürümüz sayın Enver Göksen, şube müdürlerimiz sayın Ömer Güner, Sayın H.Emre Gökşen ve Türk Telekom Ortaokulu müdürü sayın Yakup Dal’a sahsım ve okulum adına teşekkür ederim.” Dedi.

Daha yeşil, daha temiz bir dünya için atık maddelerden yapılmış, kullanıma hazır materyaller göz doldurdu.

“SIFIR ATIK”Projesi : Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmaktadır.