Kahramanmaraş-Onikişubat Mimar Sinan İlkokulu 3-C Sınıfı öğretmeni 11-14 Tutum Yatırım Türk malları haftası nedeniyle sosyal medyada öğretmen guruplarıyla yaptığı yazışmalar sonunda  3/C sınıfı olarak biz de yerli malı etkinliğine Malatya Yeşilyurt Begüm Kartal İlkokulu  3/F sınıfı ile katıldı ve kardeş okul oldular.

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

Türkiye genelinde 22 il 40  okulun katıldığı etkinlikte Onikişubat Mimar Sinan İlkokulu 3-C Sınıfı,  Malatya Yeşilyurt Begüm Kartal İlkokulu  3/F sınıfı ile eşleşti . Onikişubat Mimar Sinan İlkokulu 3-C Sınıf öğretmeni Emine Sungur, telefonla iletişime geçip Malatya Yeşilyurt Begüm Kartal İlkokulu  3/F sınıf öğretmeni Ebru Harputluoğlu ile yerli malı için karşılıklı genel gönderebilecekleri ürünlerin ayrıntılarını konuştular.

Kahramanmaraş ı temsilen dondurma ikramında bulundu, Malatya’dan ise Kaysı paketleri geldi. Malatya dan gelen kayısı paketleri  Onikişubat ilçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Şube Müdürü H.Emre Gökşen ve Okul Müdürü Cabbar Uzun’un sınıfa teşrifleriyle çocuklara sunuldu.

Yerli malı etkinliği velilerin de desteğiyle ve sunulan ikramlarla devam etti. Aynı gün Adana Yüreğir 100.yıl Yıldırım Bayazıt İlkokulu öğrencileriyle mektup arkadaşı projesi kapsamında gelen mektuplar öğrencilere dağıtıldı.

Öğrencilerin  gelen armağanlar ve mektuplarla tarifsiz mutluluk yaşadıkları gözlemlendi. Sınıf öğretmeni  Emine Sungur, kardeş okula gönderilen dondurmalar ve okula ulaşmasında katkı sağlayan Kahramanmaraş Bambi pastanelerine, Onikişubat ilçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Şube Müdürü H.Emre Gökşen ve Okul Müdürü Cabbar Uzun ve öğrenci velilerine teşekkür etti,.