Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu İlçesi Doğukent Mahallesi’nde bulunan Yaşar Gölcü İlkokulu Halep’teki katliama sessiz kalmadı. Zorlu kış şartlarında, savaş koşullarında, açlık ve sefaletle yaşamak  zorunda kalan Haleplilere sahip çıkmak, onların yaralarını birlikte sarmak düşüncesinden hareketle “Haydi Kahramanmaraş Yeniden Ensar Olmaya” sloganıyla yola çıktılar. Minikler cep harçlıklarını, oyuncaklarını, giysilerini Halep’teki kardeşleriyle paylaştılar. Yaşar Gölcü İlkokulu idareci, öğretmen ve velilerinin desteğiyle toplanılan bir kamyon eşya İkindi namazı sonrası Doğukent Camii cemaati tarafından araca yüklendi.  Toplanan bir miktar para ile beraber yardım toplama merkezine gönderildi.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

                Okul Müdürü Bekir Güneşlice: “ Kahramanmaraş Belediyesi ve Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa düzenlemiş oldukları yardım kampanyasına, Yaşar Gölcü İlkokulu öğrenci, öğretmen ve velileri katılmışlardır. Onlara bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu yardım kampanyasıyla milletimizdeki bu birlik ve dayanışma anlayışına hiçbir gücün karşı koyamayacağını görmüş olduk.” dedi. 

                Doğukent Camii İmam Hatibi Fatih BALBABA: “ Yaşar Gölcü İlkokulu, Doğukent halkı ve camii cemaati olarak birlik ve dayanışma içerisinde Halep’teki soydaşlarımıza yardım eli uzattık. Biz Müslüman kardeşlerimiz için taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyduk.  Gerçekleştirmiş olduğumuz bu yardım kampanyasıyla birlik ve beraberliğimizi bütün cihana göstermiş olduk.” dedi.