29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarımızda Kızılay haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.


Türk Kızılay’ı genel merkezi ve Türkiye genelindeki tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılay’ına ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.

Namık Kemal Melek İpek İlkokulunOkul Müdürü Erol YORULMAZ “Biz Namık Kemal Mahallesi Melek İpek İlkokulu olarak bu etkinlikler kapsamında Türk Kızılay’ı Kahramanmaraş Gençlik Kolları AR-GE ekibini okulumuzda misafir ettik. Öğrencilerimize yönelik yapmış oldukları faaliyetlerle öğrencilerimizde farkındalık yarattılar” dedi.

Yorulmaz “2014-2015 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda Türk Kızılay Marşına çekilen kliple öğrencilerimizde oluşan Türk Kızılay sevgisi bu yılda aratarak devam etti.

Sabah ilk teneffüs saatinde Kahramanmaraş Türk Kızılay Gençlik Kolları AR-GE Ekibinin geleceğini anons ettiğimizde öğrencilerimizde ki coşku ve sevinç görülmeye değerdi.

Bu yıl yine Emine Köşker başkanlığında ki Ebru Alsaç – Sevgin Ekmen- Meltem Karaahmet- Mehmet Ali Aslan ve Kadir Kaplan’dan oluşan Kahramanmaraş Türk Kızılay Gençlik Kolları AR-GE Ekibinin sunduğu Türk Kızılay’ının geçmişten günümüze anlatıldığı ve animasyon görüntüleriyle desteklendiği sunulara miniklerin katılımı ve ilgisi büyük oldu diyerek açıklamalarına devam etti.”

Yorulmaz; “Kurumum öğrencilerim adına Kahramanmaraş Türk Kızılay Gençlik Kolları AR-GE Ekibine öğrencilerime farklı anlamlı coşkulu bir gün yaşattıkları için bu pırıl pırıl gençlere teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.