Kahramanmaraş Onikişubat Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu TÜBİTAK Projeleri İle Göz Doldurdu

Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu, TUBİTAK Bilim Fuarında değişik kategorilerde 65 adet proje hazırladı. Bunlardan 25 tanesi yarışma ve sergilemeye dâhil edildi.

Bilim fuarı açılışında konuşan Okul Müdürü Halil ÇAL Konuşmasında, TÜBİTAK Bilim Fuarı Proje Sergisi’nin amacı ve sergilenen projeler hakkında bilgi verdi. İlköğretimdeki öğrencilerin bilimle buluşmasını, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

 Proje sergisinde, Matematik, Coğrafya, Bilişim Teknolojileri, , Sosyal Sorumluluk, Görsel Sanatlar ve Türkçe, Temel Dini Bilgiler alanlarında toplam 25  projeye yer verildiğini belirterek, proje sergisinin her aşamasına emek veren, destek olan idarecilere, öğretmenlere, öğrencilere ve açılışta bulunan tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Proje fuarına, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Tiyek,  Ali Karaköse, Ramazan Paksoy,  Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri İsmail Poyraz ve Süleyman Dal, Okul Müdürleri, öğretmenler,veliler ve öğrenciler katıldı.

  Katılımcılar sergiyi gezerek projeler hakkında bilgi edindiler. Katılımcılara ikram edildi.