Dulkadiroğlu İlçesinde bulunan Kahramanmaraş Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi kurum müdürü H.Murat Devrek başkanlığında, TÜBİTAK Lise Proje Yarışması’nda bölge finalisti seçilen projelerin proje danışmanı öğretmeni, proje hazırlayan öğrenciler ve velileriyle bir araya gelinerek istişare yapıldı.

Kurum müdürü H.Murat Devrek’in makam odasında yapılan toplantıda  Adana ilinde yapılacak bölge finali öncesi yapılacak çalışmalar, ele alınarak değerlendirildi.

Devrek, “Kahramanmaraş Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi olarak eğitim kadrosuna katılan yeni arkadaşlıklarımızla, bu kurumu çok daha ileriye taşıyacak bir konuma geldik. Bundan sonra BİLSEM olarak bizim her alanda varlığımız hissedilecek. Ben Adana da finale katılacak 3 projemizden de iyi sonuç alacağımıza inanıyorum. Ayrıca ortaokul proje yarışmalarından da iyi bir sonuç bekliyorum. Burada Liseler arası projelerimizin danışman öğretmeni İlkay Gürbüz hanıma, diğer öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve siz değerli velilerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

KAHRAMANMARAŞ BİLSEM’in  ADANA İLİNDE YARIŞACAK PROJELERİ

Biyoloji alanında ‘Yer Fıstığı Kabuğundan Çölyak Hastaları için Dondurma Külahı’ projesiyle Arif Emre Abacı ve Tuncay Barış Özşahin.

Kimya alanında ‘Topikal Flor Uygulamalarına Alternatif Balık Pulundan Diş Koruma Jeli’ projesiyle Faruk Reha Döner.

Matematik alanından ‘Klavye Geometrik Şifre’ projesiyle Berkay Çamlıyurt ve Emirhan Allış’ı ve danışman öğretmenleri İlkay Genç Akgürbüz bölge finallerine çıkmaya hak kazandı.