Kahramanmaraş Onikişubat Suzan Ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde ‘Sivil Savunma ve Deprem Haftası’ nedeniyle Deprem ve Yangın Tatbikatı gerçekleştirildi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sivi,l Savunma Uzmanı Hasan Altun tarafından Suzan Ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda deprem, zararları ve deprem anında nasıl hareket edilmesi gerektiği, deprem sonrası konusunda personele bilgi aktarıldı. Verilen deprem işareti ile birlikte personel, kurum içinde korunma ve dışarıya çıkma uygulaması yaptı. 2. Katta kalan bir kişi KADAK Kurtarma ekiplerince halatlarla pencereden sağlıklı bir şekilde çıkarılarak tahliye gerçekleştirildi.

Daha sonra Bina önünde ki alanda personele yangın ve söndürme konusunda bilgi aktarıldı. Yanan ateş müdahale edilerek yangın tüpleri ile söndürüldü.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Suzan Ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hamza Büyüksakallı yaptığı açıklamada İlimizin deprem kuşağı içinde bulunduğunu, bu nedenle herkesin her an hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekerek, personellerimizi bu konuda bilinçlendirmek adına çalışma ve tatbikat yaptıklarını, tatbikatında başarılı geçtiğini ifade etti.