Suriyeli Öğrencilerin Bulunduğu Geçici Eğitim Merkezlerine Destek Geliyor

Ülkemizde ve Kahramanmaraş’ta geçici koruma altında bulunan Suriyeli çocuklara yönelik yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinden kaynaklanan ilave giderlerin karşılanması amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF Türkiye Temsilciliği işbirliği içerisinde valiliklere destek verilmesi kararı alınmıştır.

Daha önce Ankara ilinde yapılan toplantıda; verilecek desteklerde izlenecek yol ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılmış, bu doğrultuda söz konusu desteklere 2015 Aralık ayında başlanılması planlanmıştır.

Bu kapsamda da Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde geçici koruma altında bulunan Suriyeli öğrencilerin eğitim gördükleri geçici eğitim merkezlerine yapılacak desteklerin planlaması amacıyla geçici eğitim merkezleri yöneticilerinin de katılımıyla Suriyeli Öğrencilerin eğitiminden sorumlu il koordinatörü Ertan GÖL ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa DURAN’ın başkanlığında bir planlama toplantısı yapılmıştır.

Yapılacak destekler, iki farklı yol izlenerek sağlanacaktır. Bunlardan birincisi, ihtiyaç duyulan malzemelerin UNICEF Türkiye Temsilciliği tarafından imkânlar ölçüsünde temin edilerek karşılanması ve okullara doğrudan teslim edilmesi, İkincisi ise; ihtiyaçlar belirlenmesi ve UNICEF tarafından Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmesi ve Milli Eğitim Bakanlığınca da Genel Bütçeye aktarılan şartlı bağışların, il ve/veya ilçe millî eğitim müdürlüklerine 3’er (üçer) aylık iki dilim halinde aktarılması şeklinde gerçekleştirilecektir.

İhtiyaçlar belirlenip ödenekler aktarılmaya başladıktan sonra, harcamalar Milli Eğitim Müdürlüklerince geçici eğitim merkezlerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak kırtasiye, temizlik malzemesi, temizlik ve güvenlik hizmeti alımı, binaların bakım ve onarım giderleri ve diğer ihtiyaç alanları gibi farklı alanlarda kullanılabilecektir.