Avustralya Büyükelçiliği DAP (Direct Aid Program) Ankara Doğrudan Yardım Programı kapsamında Onikişubat Kaymakamlığı tarafından hazırlanan  “ Spor ve İngilizce için Kızlar El Ele” (Girls Hand in Hand for Sports and English Language) adlı projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

       Proje, yaşları 10-16 arasında değişen kırsal ve/ya kenar mahallelerde yaşayan (göçmen çocuklar dahil), ya da spora ilgi duyan devlet yurtlarında yatılı kalan öğrencilerden oluşan toplam 40 kız öğrenciye spor faaliyeti (basketbol kursu) ve İngilizce ile Türkçe kurslarını kapsayan Avustralya Büyükelçiliği tarafından karşılanan “sosyal içerme” amaçlı bir projedir. Projede yer alan öğrencilerle farkındalık oluşturabilmek ve etkinlikleri sürdürebilmeleri için Türkçe hikaye kitapları, İngilizce kitap setleri ve eşofman takımı ile spor malzemeleri proje kapsamında sağlanmaktadır.

      Proje kapsamında Mart ayında açılan İngilizce, Türkçe ve Basketbol kurslar Onikişubat/ Mükrime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  devam etmektedir. Konsolosluk tarafından da ziyaret edilecek olan kurslar Haziran ayında tamamlanacaktır.